Export Accelerator Program
Overweeg je internationaal actief te worden? En wil je groei op buitenlandse markten realiseren? Meld je dan nu aan voor het Export Accelerator Program! Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit het buitenland. Onderzoek nieuwe en specifieke buitenlandse markten, ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt benaderen. En groei vervolgens van incidentele internationale orders naar een structurele omzet uit het buitenland! De editie voor Q4 2023 is vol! Maar je kunt al aanmelden voor de editie van Q1 2024, deze start op donderdag 18 januari 2024!

Samen met andere ondernemers doorloop je 6 groepssessies. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van deze sessies. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars uitdagingen en successen.

2 (oud) deelnemers aan het woord over het programma.

Voor wie?
Het programma is speciaal voor midden- en kleinbedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren. MKB-bedrijven die van incidentele internationale orders naar structurele buitenlandomzet willen groeien, alsmede ervaren exporterende bedrijven die een specifieke, nieuwe buitenlandse markt willen betreden.

Wat gaan we doen?
Verspreid over een periode van 9 weken vinden er 6 groepssessies plaats over specifieke onderwerpen waaronder bepalen marktpotentie buitenlandse markt, Decision Making Unit (DMU), klantprobleem en meer. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De groepsbijeenkomsten zijn verdeeld over deze ochtenden met een duur van 2 tot 3 uur.

Goed om te weten
Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. Je krijgt daar een uitnodiging voor zodra je deelname is bevestigd. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats en staan de praktijkopdrachten welke je uit moet voeren ter voorbereiding. De start en afronding van het programma zullen fysiek plaatsvinden.

  • De deelnemersgroep wordt beperkt tot 8 bedrijven om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Na aanmelding volgt een intakegesprek.
  • Deelnamekosten zijn € 500,- exclusief BTW per bedrijf
  • Voertaal is Nederlands
  • Per bedrijf mogen er max 2 personen deelnemen
  • Elke module dient er min 1 persoon aanwezig te zijn van het deelnemende bedrijf
  • De locaties voor de fysieke bijeenkomsten worden bepaalt aan de hand van de locaties van de deelnemers. Het is een landelijk programma waar we altijd rekening proberen te houden met de reistijd van alle deelnemers. Het kan echter voorkomen dat de reistijd voor een module wat langer is dan gewenst. Gelieve hier rekening mee te houden in de planning.

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met portfoliobedrijf Gritd.

Aanmelden
Aanmelden kan middels de knop links in het menu. Heb je vragen over het Export Accelerator Program, neem dan contact op met een van onze project managers of met je contactpersoon van jouw regionale ontwikkelings maatschappij.