Export Accelerator Program
Overweeg je internationaal actief te worden? En wil je groei op buitenlandse markten realiseren? Meld je dan nu aan voor het Export Accelerator Program! Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit het buitenland. Onderzoek nieuwe en specifieke buitenlandse markten, ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt benaderen. En groei vervolgens van incidentele internationale orders naar een structurele omzet uit het buitenland! Op donderdag 18 januari 2024 start de volgende editie! Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

Samen met andere ondernemers doorloop je 6 groepssessies. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van deze sessies. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars uitdagingen en successen.

2 (oud) deelnemers aan het woord over het programma.

Voor wie?
Het programma is speciaal voor midden- en kleinbedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren. MKB-bedrijven die van incidentele internationale orders naar structurele buitenlandomzet willen groeien, alsmede ervaren exporterende bedrijven die een specifieke, nieuwe buitenlandse markt willen betreden.

Wat gaan we doen?
Verspreid over een periode van 13 weken (i.v.m. voorjaarsvakantie in het hele land) vinden er 6 groepssessies plaats over specifieke onderwerpen waaronder bepalen marktpotentie buitenlandse markt, Decision Making Unit (DMU), klantprobleem en meer. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De groepsbijeenkomsten zijn verdeeld over deze ochtenden met een duur van 2 tot 3 uur.

Goed om te weten
Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. Je krijgt daar een uitnodiging voor zodra je deelname is bevestigd. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats. De start, een module in het midden en de afronding van het programma zullen fysiek plaatsvinden.

  • De deelnemersgroep wordt beperkt tot 8 bedrijven om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Na aanmelding volgt een intakegesprek.
  • Deelnamekosten zijn € 500,- exclusief BTW per bedrijf en zullen voor start van het programma in rekening worden gebracht.
  • Bij afmelden een week voorafgaand aan de startdatum (of later) blijft de factuur van
    € 500,- exclusief BTW staan.
  • Voertaal is Nederlands.
  • Per bedrijf mogen er max 2 personen deelnemen.
  • Elke module dient er min 1 persoon aanwezig te zijn van het deelnemende bedrijf.
  • Het is een kort, maar intensief programma. Houdt er rekening mee dat naast de bijeenkomsten het huiswerk ook tijd en aandacht vraagt in de agenda.
  • De locaties voor de fysieke bijeenkomsten worden bepaald aan de hand van de locaties van de deelnemers. Het is een landelijk programma waar we altijd rekening proberen te houden met de reistijd van alle deelnemers. Het kan echter voorkomen dat de reistijd voor een module wat langer is dan gewenst. Gelieve hier rekening mee te houden in de agenda.

Kosten
De kosten voor deelname proberen we zo laag mogelijk te houden zodat het programma toegankelijk is voor veel bedrijven. De totaalkosten voor deze training bedragen € 1500,- euro per bedrijf. Om jou als bedrijf hierin tegemoet te komen betaal jij € 500,- euro en betaalt de begeleidende ROM de resterende € 1000,- euro voor jou.

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met portfoliobedrijf Gritd.

Aanmelden
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Binnenkort meer over de volgende editie welke start in het najaar. Heb je vragen over het Export Accelerator Program, neem dan contact op met een van onze project managers of met je contactpersoon van jouw regionale ontwikkelings maatschappij.